Főoldal >> Játék >> Társasjáték >> Aranyásók 3 - Párbaj

Aranyásók 3 - Párbaj

vásárlás, olcsón, online, most, jó, áron, készletről, azonnal, ajándék
Termék azonosító: 737098
Garancia: 12 hónap
Frissítés utoljára: 1970.01.01. 01:00:00 óra
Gyártó: Piatnik
Gyártói cikkszám: PIA34529
Kategória: Játék > Társasjáték
Súly: ismeretlen
2 265 Ft
Érdeklődjön

Jellemzők

A termékhez jelenleg nincs bővebb leírás.

Leírás

Csak két játékos áll egymással szemben az Aranyásók - Párbaj kártyajátékban. A cél ugyanaz, mint az alapjátékban, hogy akadályozzák egymást - törött csákánnyal,zárt ajtóval, bányaomlással- és megpróbálják egymás elõl az aranyat megszerezni. Az a játékos, akinek három forduló után több aranya lesz, megnyeri a játékot.

Aranyásók játékszabály:
Ebben a kártyajátékban a játékosok egy-egy törpe szerepébe bújnak bele. Mint bányászok kutatnak a bánya mélyén rejlõ arany után. Hirtelen meglendül egy csákány és összezúzza a bányászlámpát. A szabotõr akcióba lépett. De kibõl lesz szabotõr és kibõl becsületes bányász? Errõl a törpe-kártyák döntenek. Ezeket a szerepeket a játék elején kell kihúzni és csak a kör végén szabad felfedni.
Játék közben azért általában rá lehet jönni, ki melyik csapatot erõsíti, ám vaskos meglepetések is érhetik az embert!
A kezdõkártyát és a három célkártyát az asztalra kell helyezni úgy, hogy a két különbözõ típus között 7 kártyányi távolságot kell tartani. (Ráérünk akkor pontosítani, ha már közel a cél!)
Ez az a távolság, amelyet meg kell tenniük a bányászoknak az arany megtalálásához.
A célkártyák arccal lefelé vannak fordítva. Az arany a három közül csak az egyik kártyán található, de senki sem tudja melyik a jó választás.
A játékosok kezükben tartják lapjaikat. Egy körben három dolgot tehetnek: lerakhatnak egy útvonalkártyát a bányába, kijátszhatnak egy akciókártyát, vagy passzolhatnak.
Az útvonalkártyák a célkártyákhoz vezetnek és mindig, egy már kijátszott másik útvonal folytatásaként lehet csak letenni. Tehát érintkezniük kell. Ami fontos, hogy a kártyák csak egy irányba állhatnak, ezért forgatva illesztgetni nem szabad õket.
A bányászok megpróbálnak egy folyamatos alagutat kiépíteni a kezdõkártyától a célig, mialatt a szabotõrök megpróbálják ezt megakadályozni. Persze igyekeznek ezt nem rögtön nyilvánvalóvá tenni.
Az akciókártyák bármelyik játékos elé odahelyezhetõk. A játékos segíthet, vagy akadályozhat vele valakit, továbbá információhoz juttathatnak az arany hol létét illetõen. (Egy ilyen térképpel jelzett akciókártyával meg lehet nézni a három közül az egyik célkártyát.)
Mihelyt egy játékos egy útvonalkártya lehelyezésével eljut az aranyig, vége van a körnek. A bányászok nyertek és jutalmul megkapják az aranyat. (Erre 1-3 aranyrögöt ábrázoló kártyák szolgálnak.) Mindig az elsõnek célba jutó bányász választhat elõször és tõle jobbra tartva a többiek.
A körnek akkor is vége van, ha nem sikerül eljutni az aranyig, addig, amíg el nem fogynak a húzó lapok vagy minden alagút zsákutcába torkollik.
Ebben az esetben a szabotõrök nyernek, és õk osztozkodhatnak az aranyon.
Ha az arany szétosztásra került, megkezdõdik a következõ kör. A játék akkor ér véget, ha lement három kör, és az nyer, akinek a legtöbb aranya gyûlt össze.

Maga a játék egy igazi „fun game”. Elég sokan lehet vele egyszerre játszani. Egyszerû, nem igényel túl sok gondolkodást és elég gyorsan játszható. Ezért kifejezetten szórakoztató. Jókat „gonoszkodhat” az ember játék közben. Remek móka egy-egy bányász vagy szabotõr kivonása a forgalomból akciókártyák segítségével.
Talán egy kicsit túl erõsek a szabotõrök. Tehát 6 játékosnál, ha összejön egy partiban 3 szabotõr, akkor szinte esélytelen a cél elérése. Persze ez teljesen véletlenszerû. Elõfordulhat, hogy 6 bányász tevékenykedik egyszerre a kincs megszerzésén.
Játéklap.hu - Bidu cikke

Hasonló termékek

Amaze cube
Gyártó: Eureka
2 455 Ft
Tovább >>
Színpadra fel! - Kids on Stage! társasjáték
Gyártó: Regio
Életkor: 6 - 10 éves korig
4 185 Ft
Tovább >>
Queendomino
Gyártó: Regio
8 875 Ft
Tovább >>